Ipari tisztítószerek

Ipari tisztítószerek

Mivel a magyar asztalos szakma eléggé ár érzékeny, így kezdjük az árral: A Riepe tisztítószereihez képest legalább 30%-ot lehet spórolni, ha valaki a DunaClean kézi és a K1, K2, K3 elnevezésű, élzáró gépekhez ajánlott tisztítószereit használja. A vevőink között éppúgy megtalálható 10 milliárd HUF bevételt elérő faipari kereskedő cég, mint kicsi, de igényes lapszabászat vagy bútorasztalos cég.

 

Mivel eléggé speciális termékkörről van szó, így segítségül hívom a www.dunaelzaro.hu oldalon is megtalálható hírlevelemet:

 

Kedves Faiparban Dolgozó Barátunk,

a Duna Élzáró palettáját 2016-ban kiegészítettük egy teljesen új fejlesztésű termékcsoporttal: a gépi és a kézi tisztító folyadékokkal.

1.) Kezdjük talán a gépiekkel! Aki az elmúlt évek gépbeszerzési tenderein éllezárógépet vett és a gépe megütötte az alsó-középkategória színvonalát, annak a gépén a tisztítófolyadékok elhelyezésére és felvitelére használatos berendezések előfuratai biztosan megvannak. Aki nem húzta le ezt az, amúgy 3-4.000 €-s listaárért kínált opciót, annak a gépére fel is van szerelve legalább előre és hátulra ez a szerkezet. Az egészen drága élzáró gépeken középen is van egy belőle. Na, mire is való ez az úri huncutság, ami egyrészt bűn drága, másrészt  a macerásabb nyilvántartású folyadékok közé tartozik?

Mikor kötelező használni a gépi tisztító ( ragasztó maradvány eltávolító ) folyadékot? PUR ragasztás esetén muszáj, hiszen ha egyszer kifolyt a ragasztó és térhálósodott, akkor az bizony ott marad a forgácslapon. EVA ( sima olvadékragasztó ) esetén is segít a citlingnek és a polírozó korognak, de nem előírás. Ez a folyadék, mivel az élzáró gép elején használatos K001-es jelölést kapta.

Középen használjuk a  K002-es folyadékot. Ez abban segít, hogy a nyomózóna ne húzza le a magasfényű élanyagon lévő védőfóliát, valamint elősegíti a kényesebb felületű élanyagoknak a könnyebb csúszását. Segíti a párolgásával az élanyag hűtését és ezáltal nagyobb előtolást tesz lehetővé. A K002-es tisztítószer foltmentesen szárad.

Az élzáró gép végén meg a K003-as folyadék használandó. Ez két funkciós: 1. A polír egység így könnyebben tisztítja a kikenődött ragasztót. Ez az alapfunkciója. Mellékesen segítségével a polír egység hosszabban tiszta marad. 2. A K003 folyadék megakadályozza a sötét élanyag elszíneződését ( kifehéredését ). Ez persze folyadék nélkül is megoldható egy magasfény citling használatával... Na, jó: A magasfény citling meg megspórolható egy kopottabb élanyag citlinggel, de ez már nagyon a balkán metódus :-) Attól még a kikenődött ragasztó az marad... Na, arra való a K003!

Ezeket a gépi tisztító folyadékokat 20 literes kiszerelésben gyártattuk le. Így a csomagküldő szolgálat segítségével kimehet 2 kanna folyadék egyszerre. Ez szerintünk előnyösebb, mint a 30 literes kiszerelés. Természetesen figyeltünk arra, hogy az Alkosol  K001, K002 és K003 literre átszámított ára legalább 30%-al jobb legyen, mint a konkurencia hasonló termékeinél az ár!  Erre az árra adunk a következő 2 hétben még 10% kedvezményt + a gyorsaknak meg pénteken egy ingyenes kiszállítást! Van olyan Partnerünk, aki a 3. szállítmányt rendeli a tisztító folyadékok nyári bevezetése óta. Érdemes kipróbálni!

 

A fejlesztő csapatunk dolgozik egy olyan megoldáson, mely a régebbi - és folyadékfelhordó egységgel nem rendelkező - élzáró gép tulajdonosoknak kínál komplett megoldást a fenti témában. Természetesen a gyári 3-4.000€-s listaár töredékéért! Úgy tervezzük, hogy egy maximum 2 órás időintervallum alatt beszerelhető legyen az első és a hátsó egység. A berendezés az előtolás függvényében permetezi a folyadékot. A magasfényű forgácslapok élzárásánál ezzel ugrásszerű minőségemelkedés = jobb eladási ár érhető el, mely rövid időn belül amortizálná a befektetést.

 

2. DunaCLEAN kézi tisztító folyadék

Szintén mindennapos problémát old meg ez az általános tisztítófolyadék:   

- leszedi az élzáró gép után maradt ragasztómaradványokat ( erre jó a nitrohígító )

- makulátlanul megtisztítja az alkoholos filces firkálmányokat ( erre is jó a nitrohígító )

- leszedi a táblafelosztó / élzáró gép matricáit ( még ezt is tudja a nitrohígító ) 

- leszedi a grafitceruza nyomait ( na, erre már nem jó a nitrohígító )

- legyen olcsóbb, mint a nitrohígító

- legyen jobb illata, mint a nitrohígítónak :-)

 

Ezen az utolsó ponton azért szoktunk vitatkozni... Az eredeti elképzelés egy citrusos, enyhén fenyőgyantára hajazó illat elérése volt. Mondjuk azt, hogy itt van még fejlődési potenciál... De az első 5 pontban a DunaCLEAN verhetetlen :-)

Ez a fejlesztésünk abszolút bejött, ebből már rengeteget eladtunk. A nejem még az ablakot is ezzel pucolta otthon... Működött!