Munkalapok

Munkalapok

A barátnőnk, vagy a szomszédasszonyunk akkor fog a mi konyhánkat látva újat rendelni a férjénél, ha a konyhánk képét sikerült szépre és harmonikusra összehoznunk. A konyha frontja feleljen meg a saját stílusunknak,a fogantyúk legyenek szépek és a munkapult harmonizáljon az egésszel!

Erre a hármas elvárásra nem is olyan egyszerű csomót kötni, mivel – hasonlóan a bútorfrontokhoz – a munkalapoknál is a bőség zavara fenyeget a kiválasztás során.

Kezdjük talán a kiválasztási folyamatot a legegyszerűbbel: azzal amit én nem javaslok! Ez pedig a magasfényű munkalap! Persze, ha az irodában csak mutogatni akarjuk a szép konyhánkat, ám legyen! De ha valaki dolgozni is akar benne, az ne válasszon magas fényűt!

Tehát maradtunk a mattnál!

A következő nagy dilemma a munkapult színe! Itt két lehetőségünk van:

-        Vannak forgácslap gyártók, akik a dekor kollekciójukkal azonos színű munkalapot is árulnak. Tehát egy színazonos ABS-el élzárt, mondjuk EGGER laphoz meg tudjuk rendelni a színazonos munkalapot is. Az összhang tökéletes, hiszen nincsen az ajtó és a munkalap között eltérés. Ebben az esetben azért javasolt, hogy a fogantyút hangsúlyosabb színben válasszuk ki.

Az Új Bútor Centrum budapesti telephelyén például így alakítottuk ki a teakonyhát és dupplungolt munkalapokat kaptak az irodai szekrények is.

 

-        A másik lehetőség az eltérő színű front és munkalap kiválasztása. Ebben az esetben azt javaslom, hogy készüljön a konyhát ténylegesen használni fogó vásárló

-egy falszín mintával ( festékboltból kölcsön kell kérni egy RAL színskálát )

- egy csempe mintával

- a kiválasztott frontmintával

és így kell a színben harmonizáló munkalapot kiválasztani!

Persze az is járható út, hogy a fronthoz kiválasztjuk a munkalapot, hozzá pedig megvesszük később a járólapot és a konyhai csempét + kiválasztjuk a fal színét. Az eredmény egy harmonikus egész lesz!

Természetesen az Új Bútor Centrumnál  meg fogjuk valósítani az Ön munkalap elképzelését is! Az pedig szintén egyértelmű, hogy a munkalapon elvégzendő munkaműveleteket ( szögvágások, marások, élzárások ) néhány nap leforgása alatt elkészítjük Önnek!